Само дни след като медии съобщиха, че тежките катасторфи в Кресненското

...
Само дни след като медии съобщиха, че тежките катасторфи в Кресненското
Коментари Харесай

Подстригаха колчетата, които пречат да се изпреварва в Кресненското дефиле

Само дни откакто медии оповестиха, че тежките катасторфи в Кресненското дефиле са паднали на нула и два дни след сканадала, при който кола на НСО бе снимана да криволичи макар колчетата... част от въпросните колчета към този момент са история.

Това излиза наяве от известие на АПИ.

Става ясно, че са развалени и изчезнали 11 колчета.

С тази вандалската демонстрация се основават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в правата, записана от Министерство на вътрешните работи като сектор с централизация на пътнотранспортни катастрофи. От 2016 година доникъде на 2021 година по това трасе са станали 246 пътни случая, а от въвеждането на възбраната за изпреварване с монтирането на ограничаващите колчета не е записана нито една злополука.

По данни на „ Пътна полиция “ към 70% от злополуките в последните години са поради погрешно изпреварване и несъобразена скорост, пишат от организацията.

Става ясно още, че развалените ограничаващи колчета ще бъдат възобновени и още веднъж ще би трябвало да се изразходват бюджетни средства " вместо да се влагат в нова маркировка, пътни знаци, мантинели и ограничения за сигурност ".

Агенция „ Пътна инфраструктура “ приканва пътуващите по републиканската пътна мрежа да осведомят неотложно органите на Министерство на вътрешните работи, в случай че виждат недобросъвестни жители, извършващи вандалски актове или кражба на пътни такъми.

За повишение сигурността на придвижване в 16-километровия сектор от път I-1 през Кресненското дефиле /от 380-ти до 396-ти км/ и за осъществяване на екомерките за намаляване въздействието на трафика върху дивите животни и птици, АПИ работи по план за обезопасяване на правата. Част от тях включват ограничение на изпреварването, заради незадоволителна видимост, и скорост до 50 км/ч. При съблюдаване на ограниченията за сигурност прекосяването през правата лишава до 20 минути.


Казва се още, че по това направление (най-популярно поради хилядите почиващи в Гърция, само че и поради трафика на камиони, б.р.) на денонощие минават по над 11 000 автомобила и това е един от най-натоварените сектори в страната.

Работата по обезопасяване на правата през Кресненското дефиле не е завършила. АПИ приканва водачите да карат деликатно, да съблюдават прецизно основаната организация за сигурност на придвижването и да не подхващат рискови маневри в 16-километровия сектор.

Проектът планува да бъдат сложени и камери на „ Пътна полиция “, които да наблюдават за прецизното съблюдаване на разпоредбите за придвижване в правата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР